-->
Gündem Adapazarı

 

 

 

DEVA Partisi'nden Çiftçiler Günü ziyareti

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erenler İlçe Başkanı Sedat Aslanboğa ve yönetimi, Küçük Esence mahallesinde çiftçilerle buluştu.

DEVA Partisi'nin tarım eylem planı Küçük Esence mahallesinde çiftçi vatandaşlara anlatıldı. Küçük Esence Mahallesindeki toplantıya, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İlçe Başkanı Sedat Aslanboğa ve yönetimi ile mahalle sakinleri katıldılar. DEVA Partisi Erenler İlçe Başkanı Aslanboğa sözlerine, “Dünya çiftçiler gününüzü kutluyoruz. Ülkenin gıda güvenliği sizlerin emekleri sayesinde sağlanıyor. Ancak paramız olsa da dışarıdan ithal ederek tarım ürünü alamadığımıza ülke olarak şahit olduk. Pandemi ve savaş gibi koşullarda kendi iç tüketimimiz için ithalat yapılan ülkelerin kendi ihtiyaçları için dışarı satışı durdurduğunda çaresiz kalabileceğimizi gördük.

“GIDA GÜVENLİĞİ ÇİFTÇİNİN ÜRETİMİNE BAĞLI. ÜRETİM İÇİN SONUÇ ODAKLI TEŞVİK SAĞLAYACAK VE ÖNLEM ALACAĞIZ”

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu dikkate alarak kendimize tarımda da yeter olmanın ve gerektiği kadar ambarlarımızda da ürün stoğu bulundurmamız gerektiğini artık sıradan bir vatandaş bile gördü ve anladı. Ancak tarımda izlenen yanlış politikalar ve bu işi liyakatli kişilerin yönetememesi ülkemizde planlamadan uzak, dışa bağımlı bir sektör yaratmıştır. Kimyasal gübreler, sanayi tarafından üretilen tarım ilaçları, yoğun makine, yakıt mazot, yoğun su, enerji kullanımı, şirket tohumları veya fideleri, sanayi yemlerine dayalı olarak yapılan endüstriyel tarım sistemi yayıldıkça çiftçilerin bu tür girdilere olan bağımlılığı da hızla artmıştır. Üretim için doğru ve sonuç odaklı teşvikler sağlayacak ve önlemler alacağız”

“EKONOMİK BAŞARI ADALETE, HUKUĞA, BAĞIMSIZ YARGIYA, GÜVENE BAĞLIDIR”

Tarımsal üretim için dövize bağlı girdiler, dolar kurunun artışı ile maliyetlerin her geçen gün artmasına neden olmaktadır. Ülkede güven sorunu vardır. Dünyadaki ülkeler içinde enflasyon resmi rakamlarla % 70 olup, Dünya ülkeleri içinde enflasyonda birinci ülkeyiz. Paramız sürekli değer kaybediyor. Tarımda da acil eylem planı açıklanması gerekiyor. Ayrıca ekonomide başarı hukuğun, adaletin, özgürlüklerin ülkede hakim olması ile sağlanabilir. Tarımsal alanları, bizdekinin onda biri kadar olan ülkeler, bizim on katımız ürün üretiyorsa, akıllı tarımdan başka çaremizin olmadığını artık görmemiz gerekiyor. Tarımda öncü olan bölgeleri korumak ve kalkındırmak için Organize Tarım Sanayi Bölgeleri kurmak zorundayız.

“MAZOTTA ÖTV İADESİ TARIM EYLEM PLANIMIZDA VAR”

DEVA iktidarında tarımsal kalkınma hız kazanacak. Üreten ve zenginleşen Türkiye için eylem planımızı uygulayacağız. DEVA Partisi İktidarında; Çiftçilerin borçları en az 2 yıl faizsiz olarak ertelenecek ve çiftçiye tarımda soluk alması, üretime teşvik edilmesi sağlanacak. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’si iade edilecek.

“GÜBRE MALİYETİNİN YÜZDE ELLİSİ DESTEK OLARAK GERİ VERİLECEK”

Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin %50’si destek olarak geri verilecek. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik ve su çiftçiye daha ucuz verilecek. Mutlaka planlı bir tarım üretim sistemi kurulacak. Tarım destekleri, üretim yapılan yıl açıklanacak ve aynı yıl içinde ödemeleri gerçekleştirilecek. Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturulacak.

AKILLI TARIM VE GENETİK ARAŞTIRMALAR TEŞVİK EDİLECEK”

Tarım Veri ve Bilgi Sistemi kurulacak. Tarım işletmeleri kayıt sistemi oluşturulacak. Tohum, fide ve fidan geliştirilmesine yönelik yenilikçi araştırmalar desteklenecek. Akıllı tarım ve bilişime dayalı, robotic teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması, tarımsal genetik ve biyoteknoloji araştırmaları teşvik edilecek.

“TARIM LİSELERİ AÇILACAK. HER KÖYE VETERİNER /ZİRAAT DANIŞMANI”

Her köye ziraat danışmanı / veteriner hekim görevlendirilecek. Tarım liseleri açacağız. Tarım ve tarımsal sanayiye dayalı organize sanayi bölgelerini hızla yaygınlaştıracağız. Bunlar eylem planımızın sadece bazıları. Ülkenin geleceği için tarım politikalarına öncelik veriyoruz. DEVA Partisi’nin tarım eylem planını da yarınlarımıza güvenle bakmak amacıyla hazırladık.” dedi.

Küçük Esence çiftçileri yapılan toplantıdan memnuniyet duyduklarını ve çözüm ile yapılabileceklere ait bilgi edinmekten de mutlu olduklarını, ifade ettiler ve DEVA Partisi yöneticilerine teşekkür ettiler.